zondag 1 januari 2017

Bioscooptips | Januari 2017

Sinds december streef ik ernaar om elke maand een lijstje te maken met interessante films die in de bioscoop zullen verschijnen. De eerste maand van 2017 is relatief rustig, maar kent een aantal veelbelovende releases die al vaak genoemd zijn als kanshebbers voor de grote filmprijzen.


The Founder (5 januari)
The Founder vertelt het verhaal van Ray Kroc, gespeeld door Michael Keaton, die de broers Mac en Dick McDonald ervan overtuigd dat hij hun hamburgerrestaurant in een enorme franchise kan veranderen. Kroc heeft echter zijn eigen plannen. Het verhaal klinkt een beetje als The Social Network, de film over het ontstaan van Facebook. Michael Keaton is de voornaamste reden waarom ik deze film wil zien. Hij was briljant in de Oscarwinnende film Birdman



Brimstone (12 januari)
Nederlandse regisseur Martin Koolhoven heeft al jaren een droom: een western maken. Met Brimstone is dat hem gelukt en hoe: onder andere Dakota Fanning, Guy Pearce en Carice van Houten spelen in deze film. Een duivelse priester verschijnt in een klein dorpje en doet er alles aan om het leven van de jonge Liz te verwoesten. 






Lion (12 januari)
Een vijfjarige Indiase jongen, Saroo, raakt verdwaald in de straten van Calcutta. Hij wordt gevonden door een Australisch stel dat besluit hem te adopteren. 25 jaar later gaat hij als volwassen man op zoek naar zijn familie. Dev Patel, bekend van Slumdog Millionaire, speelt de rol van de volwassen Saroo. De film is gebaseerd op een autobiografische roman, A Long Way Home



Manchester by the Sea (19 januari)
Als er iemand wordt getipt voor de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol, dan is het wel Casey Affleck. Hij speelt de hoofdrol in het drama Manchester by the Sea. Na het plotselinge overlijden van zijn broer, krijgt hij de voogdij over diens zoon. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en moet daar om zien te gaan met de gemeenschap en zijn ex-vrouw Randi (Michelle Williams)





Moonlight (26 januari)
Moonlight speelt zich af in het Miami van de jaren '80. Het verhaal focust zich op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man. Qua opbouw doet dit denken aan Boyhood, met als groot verschil de keuze voor drie verschillende acteurs in plaats van en langdurig project met een en dezelfde acteur. We volgen de hoofdpersoon, Chiron, in zijn zoektocht naar zichzelf, tegen de achtergrond van het turbulente Miami. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten