woensdag 1 februari 2017

Bioscooptips | Februari 2017

Sinds december streef ik ernaar om elke maand een lijstje te maken met interessante films die in de bioscoop zullen verschijnen. Februari is Oscarmaand en dat zorgt voor veel interessante releases.


The Handmaiden
Deze Koreaanse film gaat over een oplichter die een jonge, vrouwelijke zakkenroller inhuurt om een vrouw van goede komaf te beroven. De zakkenroller heeft echter ook haar eigen plannen. De regisseur van deze film, Chan-wook Park, zou je kunnen kennen van Oldboy.

A Monster Calls
A Monster Calls is de verfilming van een prachtig boek van Patrick Ness. Het originele verhaal is bedacht door Siobhan Dowd, die helaas is overleden voordat ze het boek af kon maken. Conor komt in contact met een monster dat slechts een ding van hem eist: de waarheid. Als je deze film gaat zien, neem dan alsjeblieft een kilo zakdoekjes mee.

The Lego Batman Movie
Batman kwam al even voor in The Lego Movie uit 2014. Batman is eenzaam in zijn batcave, totdat hij per ongeluk een weesjongen adopteert. Daar komt bij dat een gefrustreerde Joker niet de waardering krijgt die hij zoekt. The Lego Batman Movie belooft, gezien de trailer, weer een hilarische film te worden.

Paterson
Deze film gaat over Paterson, die buschauffeur is in de gelijknamige plaats. Als kijker volg je zijn dagelijkse beslommeringen en zie je de wereld door zijn poëtische blik. Ben je op zoek naar een film met actie? Dan kun je beter een andere film uitzoeken. Heb je meer zin in een trage, maar mooie film? Dan is Paterson iets voor jou.

Silence
In Silence gaat Scorcese terug naar het Japan van de 17e eeuw. Twee jezuieten zijn getuige van de vervolging van Japanse christenen door hun eigen regering. Geen lichtvoetig onderwerp en het lijkt erop dat een gezonde dosis interesse in theologie en geschiedenis geen kwaad kan als je overweegt deze film te gaan kijken. Afgaande op de trailer bevat de films in ieder geval prachtige shots.


Jackie
In Jackie volgen we de voormalige first lady in de dagen rondom de aanslag op haar man, John F. Kennedy. Nathalie Portman heeft in het verleden meermaals bewezen in haar eentje een film te kunnen dragen, dus ik ben erg benieuwd naar deze film. Ze zal niet voor niets genomineerd zijn voor een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol.

T2 Trainspotting
21 jaar nadat we voor het eerst kennis maakten met Renton, Begbie, Spud en Sick Boy, komt de originele cast van Trainspotting weer bij elkaar voor een vervolgfilm. Danny Boyle staat ook dit keer aan het roer. Ik ben erg benieuwd wat het vervolg van deze pikzwarte comedy.

Fences
Fences gaat over Troy Maxon (Denzel Washington) die voor zijn familie probeert te zorgen en ondertussen zijn best doet om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. De film is gebaseerd op een toneelstuk, dus verwacht veel lange gesprekken. Zowel Denzel Washington als Viola Davis, die zijn echtgenote speelt, zijn genomineerd voor Oscars.

Loving
Nog een film met een Oscarnominatie in een van de grote categorieen: Ruth Negga is genomineerd voor beste vrouwelijke hoofdrol. Samen met Joel Edgerton speelt ze een stel dat veroordeeld wordt tot een jaar gevangenisstraf, alleen omdat ze een mixed race couple zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten