zondag 22 juli 2018

De stilte verbroken

Het kriebelt. Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd. 'Lianne, je hebt een blog, waarom doe je er niets mee?' Ik mis die creatieve uitlaapklep. Die manier om bij te houden wat me intrigeert, wat ik tof vind en wat ik ontdekt heb. En ik mis het schrijven. 

Daarom blaas ik mijn blog weer voorzichtig leven in. Voorzichtig, want ik wil mezelf niet te veel druk opleggen. Mijn valkuil is namelijk om teveel te willen, teveel te doen en daardoor veel dingen half te doen. Ik heb een fulltime baan, ik probeer twee keer per week hard te lopen, ben onderdeel van een volleybalteam, ga het liefst elke week naar de bioscoop en probeer ook nog veel te lezen en naar concerten te gaan. 

Maar, het kriebelt dus. Als ik een gaaf boek heb gelezen, wil ik graag een recensie schrijven; als ik nieuwe muziek ontdek, wil ik er niet vluchtig naar luisteren maar er aandacht aan besteden; als ik een intrigerende film zie, wil ik het delen met anderen. En misschien wil ik af en toe ook wel wat verhalen met een persoonlijk tintje vertellen. Hoe begin je in vredesnaam met hardlopen als je nul conditie hebt? Waarom is Rotterdam zo'n leuke stad? Wat zijn mijn reisplannen?

Ik durf niet te beloven dat de stilte nu definitief verbroken is en dat ik met vaste regelmaat iets ga schrijven. We gaan zien wat dit oplevert. Met dank aan Tessa Heitmeijer die met haar herstart mijn ogen heeft geopend: het is jouw blog, dus jij bepaalt de regels. Lees op haar blog meer over haar herstart en haar nieuwe richtlijnen

Dus ja, ik heb een blog en ik ga er stap voor stap weer iets mee doen. To be continued!

4 opmerkingen:

 1. Heeel veel hernieuwd blogplezier! You (make the) rule(s)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik had helemaal geen melding gekregen van je reactie. Wat lief! Dus 1,5 maand later: dankjewel! En nogmaals bedankt voor de inspiratie!

   Verwijderen
 2. Leuk dat je weer bent gaan schrijven! Ik zou graag wel een overzicht van aankomende films zien, dan hoef ik dat niet te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik had dit helemaal gemist. Wie weet komen er wel weer maandelijkse bioscooptips ;).

   Verwijderen