zondag 11 november 2018

30 Dagen Journal Project

Een tijdje geleden schreef ik een blog over dat ik weer voorzichtig wilde beginnen met bloggen. Zonder druk, zonder regels, gewoon als creatieve uitlaatklep. Inmiddels schrijf ik weer zo nu en dan een blog, geniet ik er weer van en ben ik zelfs bezig met een verhuizing naar Wordpress en een eigen domein.

Naast bloggen had ik ook altijd een andere creatieve uitlaatklep, namelijk journaling, oftewel met de hand schrijven in notitieboekjes. Ik ben al sinds jongs af aan regelmatig begonnen met het bijhouden van een dagboek, maar schreef zelden een volledig boekje vol. Toen ik het concept van bullet journaling ontdekte, kreeg ik weer een flinke opleving. Ik zocht voorbeelden van internet en leefde me uit met stempels, washitapes, handlettering en allerlei soorten pennen. Zoals het wel vaker bij mij gaat, stort ik me ergens volledig op en raak ik vervolgens gefrustreerd als ik moeite begin te krijgen om het vol te houden. Ik wil graag weer beginnen, maar dan zonder mezelf al te veel druk op te leggen. Vergelijkbaar met hoe ik nu ook mijn blog bijhoud.

Daarom heb ik besloten om een 30 dagen project te starten, waarin ik iedere dag 10 minuten ga schrijven. Het maakt niet uit waarover, het maakt niet uit als er alleen onzin uit mijn pen komt, als ik maar even mijn notitieboek oppak en schrijf. Na die 30 dagen ga ik kijken hoe dit me bevallen is. Vind ik het fijn om iedere dag te schrijven of levert dat juist druk op? Haal ik er plezier uit om na een drukke dag van me af te schrijven of voelt het als een extra verplichting?

Ik ben benieuwd hoe het de komende 30 dagen gaat verlopen. Hopelijk gaat deze inspiratiepagina, gebaseerd op een video van Overall Adventures, me helpen. Dag 1 zit er in ieder geval op!


3 opmerkingen:

 1. Doet me denken aan https://750words.com/ wat ik een tijdje heb gedaan. Elke dag 750 woorden, wat er maar in je opkomt. Het was vaak een leuke basis voor bloggen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee. En mijn ervaring met dit soort dingen is dat al ga je er later niet mee verder, je het nu toch mooi maar gedaan hebt.
  Ali haalt het al aan, 750words.com. Ik ben daar ook ooit mee begonnen met het idee van kijken hoe ver ik kom. Inmiddels schrijf ik nu drie jaar elke dag 750 woorden en ben daar nog steeds heel blij mee. Het gaat nu vanzelf.
  Succes met jouw project.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi concept, dat 750words.com. Leuk dat jullie het allebei gedaan hebben.

  @Niek, wat goed dat je al drie jaar elke dag schrijft! Ik hoop dat ik de smaak ook weer te pakken krijg.

  BeantwoordenVerwijderen