zondag 16 augustus 2015

Songs van 2015 | Augustus

Nieuwe muziek van een artiest is altijd spannend. Wat is de eerste indruk? Een nieuw geluid of ligt het helemaal in de lijn der verwachting? Halverwege de maand deel ik een aantal nieuwe nummers, veelal singles, die mijn aandacht trekken. Deze maand besteed ik aandacht aan Beach House, Foals, Lana Del Rey, Half Moon Run en Joanna Newsom.

Beach House
Met Sparks lijkt het nieuwe album van Beach House een meer experimentele kant op te gaan. Het nummer is op het eerste gehoor minder toegankelijk dan we gewend zijn van het duo. Naar verluid is het album dan weer weinig vernieuwend, maar wel erg mooi.

Releasedatum album: 28 augustus


Foals
Het titelnummer van het nieuwe album van Foals belooft weer veel goeds. Stuwende drums en gitaarlijnen in combinatie met het bijzondere stemgeluid van zanger Yannis Philippakis, dat smaakt naar meer! En voor diegenen die inderdaad meer willen horen: het catchy nummer Mountain At My Gates is ook al uit. 

Releasedatum album: 28 augustus


Lana Del Rey
Ultraviolence is nog maar net een jaar oud, maar het volgende album van Lana Del Rey komt er al bijna aan. Afgelopen vrijdag werd de eerste single, het hypnotiserende High By The Beach, gelanceerd met bijbehorende videoclip. Hierin zie je hoe Lana Del Rey afrekent met paparazzi.

Releasedatum album: 18 septemberHalf Moon Run
In 2012 verscheen het debuutalbum van Half Moon Run, met daarop onder andere het prachtige Full Circle. Trust is de eerste single van hun nieuwe album. Horen we daar nu een vleugje elektronica? Even wennen dus.

Releasedatum album: 23 oktober


Joanna Newsom
De stem van Joanna Newsom is uniek. Je houdt ervan of je kunt er geen seconde naar luisteren. Een middenweg bestaat niet. Ik was in ieder geval blij verrast dat er een nieuw album van mevrouw Newsom aangekondigd werd. Sapokanikan is wellicht weinig vernieuwend, maar wel erg fijn.

Releasedatum album: 23 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten