woensdag 30 november 2016

Bioscooptips | December 2016

Vanaf nu streef ik ernaar om elke maand een lijstje te maken met interessante films die in de bioscoop zullen verschijnen. De maand december belooft een spectaculaire maand te worden met onder andere een film in het Star Wars universum, een die voortdurend getipt wordt voor de Oscars en een kans om publieksfavorieten Chris Pratt en Jennifer Lawrence samen op het witte doek te zien. 



Nocturnal Animals (1 december)
Een drama/thriller met Amy Adams en Jake Gyllenhaal, een combinatie die wat mij betreft al reden genoeg is voor een trip naar de bioscoop. Adams speelt Susan Morrow, een vrouw die jaren na de scheiding van Gyllenhaal's personage het manuscript van zijn eerste roman ontvangt. Ze wordt volledig opgezogen in het gewelddadige verhaal en ziet het als een verkapte bedreiging.








Frantz (1 december)
Na afloop van de  Eerste Wereldoorlog is een jonge, Duitse vrouw in rouw omdat haar verloofde in Frankrijk is overleden. Op een dag ontmoet ze op het kerkhof een mysterieuze Fransman die bloemen legt bij het graf van haar verloofde. De film is volledig in zwart-wit. 







Rogue One: A Star Wars Story (14 december)
Ja, ik ben een Star Wars nerd. En ik kijk ontzettend uit naar deze standalone die zich in de tijdslijn afspeelt voor deel IV, A New Hope. De rebellen willen een wanhopige en risicovolle missie uitvoeren: de plannen van de Death Star stelen, voordat deze gerealiseerd worden. 







Sing (14 december)
Sing is een nieuwe animatiefilm van de makers van Despicable Me. Buster Moon (Matthew McConaughey) heeft een theater dat bijna ten onder gaat. Om zijn schulden af te lossen, besluit hij een zangwedstrijd te organiseren . Door een foutje staat op de flyer dat er 100.000 dollar te winnen is en wil iedere bewoner van de dierenwereld een plekje op dat podium bemachtigen.  






La La Land (22 december)
Deze film gaat, zoals de verwachtingen nu zijn, hoge ogen gooien bij de Oscars. Een jazzpianist wordt verliefd op een vrouw die als actrice Los Angeles wil veroveren. De trailer heeft iets magisch over zich en ik ben groot fan van Ryan Gosling en vooral Emma Stone. En niet geheel onbelangrijk: de regisseur van de briljante film Whiplash staat aan het roer en heeft de eveneens briljante J.K. Simmons weer meegenomen. 






Passengers (22 december)
Onderweg naar een verre kolonie in de ruimte worden twee passagiers, gespeeld door Jennifer Lawrence en Chris Pratt, 90 jaar te vroeg uit hun hyperslaap ontwaakt. Ze zullen de rest van hun leven op het ruimteschip dat voorzien is van alle luxe moeten verblijven. Niet heel erg als je in goed gezelschap bent. Tot de twee ontdekken dat het schip in groot gevaar is en zij de enigen zijn die de overige 5000 bemanningsleden kunnen redden.



December heeft dus meer dan genoeg films om naar uit te kijken. Welke wil jij graag zien?

2 opmerkingen:

  1. Passengers staat zeker op mijn lijstje om te gaan kijken. En ook Arrival wil ik nog graag zien, maar die is misschien al in november in de bioscopen verschenen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die is inderdaad al van november. Is in ieder geval echt een aanrader, ik vond het de beste film van het jaar.

      Verwijderen